Το ξύλινο πάτωμα είναι οποιοδήποτε προϊόν που κατασκευάζεται από ξυλεία που έχει σχεδιαστεί για χρήση ως δάπεδο, είτε δομική είτε αισθητική. Το ξύλο είναι μια κοινή επιλογή ως υλικό δαπέδων και υπάρχει σε διάφορα στυλ, χρώματα και είδη.

 

ξύλινο πάτωμα

πάτωμα πισίνα ντεκ

ξύλινο πάτωμα επισκευή

 

Δείτε σχετικά έργα μας.

 

Τύποι

Συμπαγή ξύλινα πατώματα

Τα συμπαγή πατώματα από σκληρό ξύλο είναι φτιαγμένα από σανίδες κομμένες από ένα κομμάτι ξύλου. Τα συμπαγή δάπεδα από σκληρό ξύλο χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για δομικές εφαρμογές, τοποθετημένα κάθετα στις ξύλινες δοκούς στήριξης ενός κτιρίου. Με την αυξημένη χρήση του σκυροδέματος ως υποστρώματος σε ορισμένα μέρη του κόσμου, το σχεδιασμένο ξύλινο δάπεδο έχει κερδίσει κάποια δημοτικότητα. Ωστόσο, τα δάπεδα από συμπαγές ξύλο εξακολουθούν να είναι κοινά και δημοφιλή. Τα δάπεδα από μασίφ ξύλο έχουν μια παχύτερη επιφάνεια φθοράς και μπορούν να λειανθούν και να τελειώσουν περισσότερες φορές από ένα επεξεργασμένο ξύλινο δάπεδο. Δεν είναι ασυνήθιστο για τα σπίτια στη Νέα Αγγλία, τον Ανατολικό Καναδά και την Ευρώπη που είναι αρκετά εκατοντάδες χρόνια να έχουν το αρχικό δάπεδο από συμπαγές ξύλο που χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα.

 

 

Ξύλο μασίφ

Το πάτωμα από μασίφ ξύλο αλέθεται από ένα κομμάτι ξύλου που στεγνώνει στον αέρα πριν το πριόνισμα. Ανάλογα με την επιθυμητή εμφάνιση του δαπέδου, η ξυλεία μπορεί να κοπεί με διάφορους τρόπους. Η ξυλεία κόβεται στις επιθυμητές διαστάσεις και είτε είναι συσκευασμένη ημιτελής για εγκατάσταση είτε έχει τελειώσει στο εργοστάσιο. Η περιεκτικότητα σε υγρασία κατά το χρόνο της κατασκευής ελέγχεται προσεκτικά, ώστε να διασφαλιστεί ότι το προϊόν δε θα παραμορφώνεται κατά τη μεταφορά και την αποθήκευση.

 

Υπάρχουν διάφορα χαρακτηριστικά για δάπεδα από συμπαγές ξύλο. Πολλά συμπαγή ξύλα έχουν αυλακώσεις κομμένες στο πίσω μέρος που διατρέχουν το μήκος κάθε σανίδας, που συχνά ονομάζονται «λωρίδες απορρόφησης», και χρησιμεύουν στη μείωση του κουμπώματος. Τα πατώματα από μασίφ ξύλο κατασκευάζονται κυρίως με πάχος 19 mm.

 

 

Περιστροφική φλούδα

Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την επεξεργασία του ξύλου με το βρασμό του κορμού σε νερό. Μετά την προετοιμασία, το ξύλο ξεφλουδίζεται από μια λεπίδα ξεκινώντας από το εξωτερικό του κορμού και εργάζεται προς το κέντρο, δημιουργώντας έτσι ένα ξύλινο καπλαμά. Στη συνέχεια ο καπλαμάς πιέζεται σταθερά με υψηλή πίεση. Αυτό το στυλ κατασκευής συνήθως έχει προβλήματα με το ξύλινο κούμπωμα ή την κύρτωση πίσω στο αρχικό του σχήμα.

 

 

Φέτα-φλούδα

Αυτή η διαδικασία ξεκινάει με την ίδια διαδικασία επεξεργασίας που χρησιμοποιείται και στη μέθοδο περιστροφικής αποφλοίωσης. Ωστόσο, αντί να τεμαχιστεί με περιστροφικό τρόπο, σε αυτή την τεχνική το ξύλο τεμαχίζεται από το κούτσουρο. Οι καπλαμάδες δεν περνούν από την ίδια διαδικασία κατασκευής. Το σκληρό ξύλο που παράγεται με αυτό τον τρόπο έχει λιγότερα προβλήματα και επίσης δεν έχει την ίδια εμφάνιση. Ωστόσο, οι σανίδες έχουν σχισμές στις άκρες, επειδή οι καπλαμάδες έχουν βυθιστεί στο νερό και στη συνέχεια πιέζονται για να γίνουν επίπεδοι.

 

 

Ξηρά στερεά πριονισμένα

Αντί να βράζουν τα κορμούς σκληρού ξύλου, σε αυτή τη διαδικασία διατηρούνται σε χαμηλή στάθμη υγρασίας και ξηραίνονται αργά για να αντλήσουν υγρασία από το εσωτερικό των ξύλινων κυψελών. Οι κορμοί κόβονται στη συνέχεια με τον ίδιο τρόπο όπως και τις σανίδες από σκληρό ξύλο. Αυτό το στυλ επεξεργασμένου σκληρού ξύλου έχει την ίδια εμφάνιση με το σκληρό ξύλο και δεν έχει κανένα από τα δυνητικά προβλήματα, επειδή το προϊόν δεν είναι εκτεθειμένο σε πρόσθετη υγρασία.

 

Μηχανοποιημένο

Το μηχανοποιημένο ξύλινο πάτωμα αποτελείται από δύο ή περισσότερα στρώματα ξύλου με τη μορφή σανίδων. Το επάνω στρώμα είναι το ξύλο που είναι ορατό όταν το δάπεδο έχει εγκατασταθεί και έχει προσκολληθεί στον πυρήνα. Η αυξημένη σταθερότητα του επεξεργασμένου ξύλου επιτυγχάνεται με τη λειτουργία κάθε στρώματος σε γωνία 90 μοιρών προς την παραπάνω στρώση. Αυτή η σταθερότητα το καθιστά ένα καθολικό προϊόν το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί σε όλους τους τύπους υποστρωμάτων πάνω  ή κάτω από την κλάση. Το μηχανοποιημένο ξύλο είναι ο πιο κοινός τύπος ξύλινου δαπέδου που χρησιμοποιείται παγκοσμίως.

 

Οι διαφορετικές κατηγορίες κατασκευασμένων ξύλινων δαπέδων περιλαμβάνουν:

 

Όλα τα ξύλινα δάπεδα είναι κατασκευασμένα από πριονισμένη ξυλεία και είναι η πιο κοινή κατηγορία κατασκευασμένων ξύλινων δαπέδων. Δεν χρησιμοποιούν περιστρεφόμενο καπλαμά, σύνθετο ξύλο ή πλαστικό στην κατασκευή τους.

Τα δάπεδα από καπλαμάδες χρησιμοποιούν ένα λεπτό στρώμα ξύλου πάνω από έναν πυρήνα που είναι συνήθως ένα σύνθετο προϊόν από ξύλο.

Το δάπεδο από ξύλο εμποτισμένο με ακρυλικό υλικό χρησιμοποιεί ένα στρώμα από ξύλο που εμποτίζεται με υγρό ακρυλικό και στη συνέχεια σκληρύνεται χρησιμοποιώντας μια ειδική διαδικασία.

Τα δάπεδα από πλαστικό και βινύλιο συχνά συγχέονται με μηχανικά δάπεδα από ξύλο, αλλά δεν είναι. Το laminate χρησιμοποιεί μια εικόνα ξύλου στην επιφάνειά του, ενώ το βινυλικό πάτωμα είναι πλαστικό διαμορφωμένο για να μοιάζει με ξύλο.

 

 

Σύγκριση συμπαγούς ξύλου με μηχανοποιημένου ξύλου

Είναι δύσκολο να συγκριθούν τα συμπαγή ξύλινα πατώματα με τα μηχανοποιημένα ξύλινα πατώματα λόγω της ευρείας κλίμακας ποιότητας και στις δύο κατηγορίες προϊόντων. Το σμπαγές ξύλο έχει ορισμένους περιορισμούς. Τα συνιστώμενα μέγιστα πλάτη και μήκη είναι συνήθως πλάτους 127 χιλιοστών και μήκους 2100 χιλιοστών. Το συμπαγές σκληρό ξύλο είναι επίσης πιο επιρρεπές σε" διάσπαση "(υπερβολικό διάστημα μεταξύ των σανίδων)," κορώνα "(κυρτή καμπύλη προς τα πάνω όταν αυξάνεται η υγρασία) "(Μια κοίλη ή" θωρακισμένη "εμφάνιση της σανίδας, με το ύψος της σανίδας κατά μήκος των μακρύτερων άκρων της να είναι υψηλότερο από το κέντρο) με αυξημένο μέγεθος σανίδων. Το συμπαγές ξύλο ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε θέρμανση με υποδαπέδια ακτινοβολία.

Υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που είναι συναντιούνται συχνά σε κάθε κατηγορία: στο μασίφ ξύλο το τελείωμα γίνεται συνήθως επί τόπου, είναι πάντα σε σχήμα σανίδων, είναι γενικά παχύτερο από το επεξεργασμένο ξύλο και συνήθως εγκαθίσταται με κάρφωμα. Στο μηχανοποιημένο ξύλο το τελείωμα γίνεται συνήθως από πριν, έχει λοξότμητες άκρες, σπάνια γίνεται το τελείωμα επί τόπου και εγκαθίσταται με κόλλα ή ως πλωτή εγκατάσταση.

 

Το επεξεργασμένο ξύλινο πάτωμα έχει άλλα οφέλη πέρα ​​από τη σταθερότητα των διαστάσεων και την καθολική χρήση. Τα κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας συστήματα εγκατάστασης επιτρέπουν ταχύτερη εγκατάσταση και εύκολη αντικατάσταση των σανίδων. Το μηχανοποιημένο ξύλο επιτρέπει επίσης μια πλωτή εγκατάσταση όπου οι σανίδες δεν προσκολλώνται στο υποδάπεδο ή μεταξύ τους, αυξάνοντας περαιτέρω την ευκολία επισκευής και μειώνοντας το χρόνο εγκατάστασης. Το μηχανοποιημένο δάπεδο είναι επίσης κατάλληλο για υποδαπέδια και ακτινοβόλα συστήματα θέρμανσης.

 

 

Ξύλινα πατώματα επισκευή τιμές

Κατασκευάζουμε κάθε είδους ξύλινου πατώματος.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και να σας κάνουμε μία προσφορά σχετικά με το κόστος επισκευής.

πληκτρολογηστε και πατηστε enter για αναζητηση