Η κατασκευή στέγης με ασφαλτικά κεραμίδια είναι μια ιδανική λύση για κατασκευές που θέλουμε να περιορίσουμε το βάρος της σκεπής. Προσαρμόζονται εύκολα σε διάφορες επιφάνειες και προσδίδουν ένα ιδιαίτερο καλαίσθητό αποτέλεσμά.

 

Χαρακτηριστικά ασφαλτικών κεραμιδιών

Τα ασφαλτικά κεραμίδια είναι ένα ελαφρύ, έυκαμπτο είδος επίπεδων κεραμιδιών, κατασκευασμένα από ασφαλτικό υλικό το οποίο είναι ενισχυμένο με έναν οπλισμό ειδικού υαλοΰφασματος. Η δομή αυτή επιτρέπει την εύκολη τοποθέτηση τους σε οποιοδήποτε μορφή στέγης καθώς μπορούν να πάρουν το σχήματα της εκάστοτε επιφάνειας που πρόκειται να καλυφθεί. Η διάρκεια ζωής είναι περίπου 15 έτη. Η ασφαλτική μάζα προστατεύεται από τις ακτίνες του ήλιου χάρις τις χρωματιστές ψηφίδες που βρίσκονται στο επάνω τους μέρος τους, κάνοντας τα ιδιαίτερα ανθεκτικά και δίνοντας επιπρόσθετα ένα υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Οι διαστάσεις των ασφαλτικών κεραμιδιών είναι συνήθως σε «φύλλα» του 1m x 0,34m και πάχους 3-4 χιλιοστών. Φυσικά υπάρχουν επιπλέον διαστάσεις αλλά είναι λιγότερο συνήθεις. Κάθε φύλλο είναι χωρισμένο συνήθως σε 3-6 πτερύγια που μπορούν να έχουν σχήμα ορθογωνικό, ημικυκλικό, εξαγωνικό κλπ.

 

Άλλα πιο πολύπλοκα ασφαλτικά κεραμίδια προέρχονται από επικολλήσεις δύο διαφορετικών φύλλων γνωστά ως αρχιτεκτονικά ή πολυστρωματικά.

 

 

Η τοποθέτηση του ασφαλτικού πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο συνεργείο που γνωρίζει πολύ καλά την εγκατάσταση για το ασφαλτικο κεραμιδι. Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε μαζί την κατάλληλη λύση για την κεραμοσκεπή σας.

 

Σταθερό: 210 554 1298

Κινητό: 694 436 5501

 

Πλεονεκτήματα σκεπής με ασφαλτικά κεραμίδια

 

  • Η σκεπές με ασφαλτικά κεραμίδια είναι ιδανικές για περιοχές με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες καθώς είναι ανθεκτικές σε χιόνι και παγετό. Όμως να αναφερθεί πως δεν είναι απίθανο ένα πολύ δυνατό χαλάζι να προκαλέσει ανήκεστη βλάβη σε παλαιά ασφαλτικά κεραμίδια. Ένα όχι τόσο συχνό φαινόμενο στην Ελλάδα, αλλά υπαρκτό.
  • Μια σκεπή με ασφαλτικά κεραμίδια έχει υψηλή αντοχή σε έντονες ακραίες μεταβολές της θερμοκρασίας οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν ακόμα και μέσα σε σύντομο χρονικό.
  • Έχουν πολύ καλή στεγανότητα και αντέχουν σε πολύ μεγάλες ανεμοπιέσεις.
  • Το βάρος των ασφαλτικών κεραμιδιών είναι υποπολλαπλάσιο των τσιμεντένιων ή πήλινων κεραμιδιών με αποτέλεσμα η στέγη έχει πιο ασφαλή σεισμική συμπεριφορά. Επιπλέον είναι εύκαμπτα επιτρέποντας τον ελεύθερο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό ακόμη και για ασυνήθιστα σχέδια σκεπής.
  • Η επικάλυψη στέγης με ασφαλτικά μπορεί να θεωρηθεί μια πιο οικονομική, εύκολη και σχετικά γρήγορη διαδικασία.
  • Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και χρώματα.
  • Είναι εύκολα στην επισκευή και δεν χρειάζονται απαιτητική συντήρηση.

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε μαζί την κατάλληλη λύση για την κεραμοσκεπή σας.

 

Σταθερό: 210 554 1298

Κινητό: 694 436 5501

 

Κατασκευάζουμε υψηλών προδιαγραφών κεραμοσκεπές, σύμφωνα τις ανάγκες του εκάστοτε κτιρίου και που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών μας, ώστε πάντα να έχουμε ένα μακροπρόθεσμο ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Σκεπή ασφαλτικά

 

Τοποθέτηση ασφαλτικών κεραμιδιών

Σκεπή ασφαλτικά υποστρωμαΣκεπή ασφαλτικά στεγανωποιήση

Υπόστρωμα σκεπής

Πριν την τοποθέτηση των ασφαλτικών κεραμίδων χρειάζεται ένα επίπεδο υπόστρωμα από ξύλο το οποίο πρέπει να είναι σταθερό και με μικρά βέλη κάμψης. Είναι σύνηθες η χρήση O.S.B. με ελάχιστο πάχος 18 χιλιοστών ή ακόμα και κόντρα πλακέ θαλάσσης με ελάχιστο πάχος 12 χιλιοστών. Αποδεκτά είναι και άλλα υποστρώματα όπως ραμποτέ.

 

 

 

Στεγανοποίηση κάτω από τα ασφαλτικά κεραμίδια

Είναι σημαντικό πριν την τοποθέτηση των κεραμιδιών η επιφάνεια να επικαλύπτεται με μια ασφαλτική μεμβράνη πάνω στο υπόστρωμα. Προσοχή καθώς όσο μικρότερες είναι οι κλίσεις, τόσο μεγαλώνουν οι απαιτήσεις για την ποιότητα της μεμβράνης.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε μαζί την κατάλληλη λύση για την κεραμοσκεπή σας.

 

Σταθερό: 210 554 1298

Κινητό: 694 436 5501

 

 

Δείτε έργα μας - Σκεπές με ασφαλτικά κεραμίδια

πληκτρολογηστε και πατηστε enter για αναζητηση