Κατασκευή σκεπής με κεραμίδια

Για την επιλογή του κατάλληλου τρόπου κάλυψης, τον ιδανικό σχεδιασμό, την κλίση και γενικότερα τις προδιαγραφές που χρειάζεται να ακολουθεί η εκάστοτε κατασκευή σκεπής, είναι σημαντικό να ελέγχονται ένα πλήθος παραγόντων μερικοί από τους οποίους είναι οι παρακάτω.

 

 

  • Οι σύγχρονες ξύλινες σκεπές είναι κυρίως πλαισιωμένες από ζευγάρια κοινών δοκών ή από προκατασκευασμένα ξύλινα δοκάρια που στερεώνονται μαζί με πλάκες σύνδεσης φράγματος. Τα ξύλινα κτίρια και τα ιστορικά κτίρια μπορούν να πλαισιωθούν με κύριες δοκούς ή ξύλινες οροφές.
  • Οι σκεπές σπιτιών χαρακτηρίζονται επίσης ως ζεστή ή κρύα οροφή ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται και κατασκευάζονται όσον αφορά τη θερμική μόνωση κτιρίων και τον εξαερισμό.
  • Η κλίση της οροφής μιας κεκλιμένης οροφής καθορίζεται κυρίως από το υλικό επικάλυψης σκεπής και την αισθητική σχεδίαση.
  • Οι επίπεδες σκεπές στην πραγματικότητα υψώνονται σε περίπου δέκα βαθμούς για να ρίξουν νερό. Οι επίπεδες σκεπές σε σπίτια βρίσκονται κυρίως στις άγονες περιοχές.

 

 

Κατασκευάζουμε ξύλινες κεραμοσκεπές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη καθώς και την υπόλοιπη Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό. Η 30 χρόνων εμπειρία μας εγγυάται για το άρτιο αποτέλεσμα και τα έργα μας το αποδεικνύουν.

Δείτε:

ΣΚΕΠΕΣ - ΕΡΓΑ

 

Μια κεραμοσκεπή είναι μέρος ενός κελύφους κτιρίου. Είναι το κάλυμμα στο πάνω μέρος ενός κτιρίου ή καταφυγίου που παρέχει προστασία από ζώα και καιρικές συνθήκες, κυρίως βροχή ή χιόνι, αλλά και θερμότητα, άνεμο και ηλιακό φως. Η λέξη υποδηλώνει επίσης το πλαίσιο ή τη δομή που υποστηρίζει αυτή την κάλυψη.

Η κάλυψη της κορυφής ενός κτιρίου, που χρησιμοποιείται για την προστασία από τη βροχή, το χιόνι, το ηλιακό φως, τον άνεμο και τις ακραίες θερμοκρασίες. Οι σκεπές κατασκευάζονται σε μια ευρεία ποικιλία μορφών  όπως υπαγορεύουν τεχνικοί, οικονομικοί ή και αισθητικοί παράγοντες. Στην εταιρεία ΣΤΕΓΕΣ ΑΔΑΜ κατασκευάζουμε σκεπές υψηλών προδιαγραφών που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών μας. Έχοντας εμπειρία στην κατασκευή σκεπών ποικίλων τρόπων κάλυψης, προτείνουμε λύσεις σύμφωνα τις ανάγκες του εκάστοτε κτιρίου ώστε να έχουμε ένα μακροπρόθεσμο ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

 

Σκεπή ασφαλτικάΣκεπή πλαστικήΣκεπή ρωμαϊκό

 

Κατασκευή κεραμοσκεπής βήμα βήμα

Η κατασκευή κεραμοσκεπής ενός σπιτιού μπορεί να είναι επικίνδυνη και δύσκολη. Πρέπει να γίνει προσεκτικό σχεδιασμός της δουλειάς. Η οροφή είναι ένα ζωτικό μέρος του σπιτιού σας. Σφραγίζει το σπίτι σας και κρατά έξω τα στοιχεία της φύσης. Πρέπει να γίνει σωστά για να διασφαλιστεί ότι θα αποφύγετε τις βροχοπτώσεις. Είναι το ισχυρότερο στοιχείο της μόνωσης του σπιτιού σας. Η εμφάνισή του αντικατοπτρίζει την ποιότητα του σπιτιού σας. Δείτε τα βήματα κατασκευής για κάποια από τα έργα μας.

 

Σκεπή στάδια κατασκευής

 Σκεπή διώροφης κατοικίας

 Βήματα κατασκευή σκεπής με κεραμίδια

 βαση για σκεπή

 

 

 

 

Σκεπή με κλασικού τύπου κεραμίδια

Οι σκεπές εκτελούν μια τόσο σημαντική λειτουργία, που "η διατήρηση μιας πάνω από το κεφάλι σας" είναι συνώνυμη με την ίδια την έννοια του καταφυγίου. Όταν πρόκειται για τη διατήρηση της επένδυσής σας, τα πιο έξυπνα χρήματα που ξοδεύετε θα μπορούσαν να είναι σε μια νέα σκεπή. Γιαυτό μην κάνετε απλά μια σύγκριση τιμών, ελέγξτε σχολαστικά την εταιρεία που θα συνεργαστείτε, τα έργα που έχει αναλάβει και φυσικά την πρόσφορα που θα σας δώσει. Δώστε έμφαση στην ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή της σκεπής.

 

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κεραμιδιών για την κάλυψη της σκεπής, το πιο σύνηθες για την κατασκευή σκεπής σπιτών είναι η χρήση σουιδικών ή ρωμαϊκών κεραμίδιών.  Τα βυζαντινά κεραμίδια τα συναντάμε κυρίως σε εκκλησίες και λίγοτερο συχνά σε σκεπές κατοικιών.

Σκεπές με καραμίδια

Σκεπές πάνελ

Η κατασκευή σκεπής πάνελ είναι η πιο ανεπτυγμένη μορφή μονωμένης στέγης σε μορφή κεραμιδιού. Έχουν μειωμένο κόστος κατασκευής καθώς προσφέρουν μια έτοιμη σκεπή πάνελ που αντικαθιστά κεραμίδια, μεμβράνες, θερμομόνωση, τάβλες, ραμποτέ.

 

Σκεπή με πλαστικό κεραμίδι

Η σκεπές με πλαστικο κεραμιδι είναι μια πολύ ελαφριά κατασκευή συγκριτικά με τα κλασικού τύπου κεραμίδια. Το πλαστικό κεραμίδι έχει απεριόριστη αντοχή σε κρούση και διατηρεί την πλαστικότητα και την συνοχή του σε ακραίες περιβαλλοντικές θερμοκρασίες (-40o έως +80 oc). Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως προσφέρει 6 φορές καλύτερη θερμομονωση–στεγανότητα, από όλα τα κεραμίδια της αγοράς και το μοναδικό μειονέκτημα στο πλαστικό κεραμίδι είναι η υψηλή τιμή αγοράς.

 

 

Σκεπή με ασφαλτικά κεραμίδια

Τα ασφαλτικά κεραμίδια είναι μια λύση για κατασκευές που θέλουμε να περιορίσουμε το βάρος της κατασκευής και για πολλούς από εμάς, για λόγους αισθητικής. Είναι εύκαμπτα και η τοποθέτηση των ασφαλιτκών κεραμιδιών για την κατασκευή όλων των μορφών των σκεπής είναι αρκετά εύκολη καθώς μπορείς να τους δώσεις σχήματα στις περισσότερες επιφάνειες. Η διάρκεια ζωής περίπου 10-15 έτη.

Η τοποθέτηση του ασφαλτικού πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο συνεργείο που γνωρίζει πολύ καλά την εγκατάσταση για το ασφαλτικο κεραμιδι.

 

Σκεπή ασφαλτικά κεραμιδια

Κεραμοσκεπές τιμές τετραγωνικού

Είτε επιλέγετε σχιστόλιθο είτε κεραμίδια, ο προϋπολογισμός κάλυψης της οροφής θα ποικίλλει, καθώς η επιλογή σας θα έχει μεγάλο αντίκτυπο και στο κόστος κεραμοσκεπής.

Η επιλογή της κάλυψης οροφής μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην τελική εμφάνιση του σπιτιού. Και όμως, στα αρχικά στάδια, αποδίδεται πολύ περισσότερη προσοχή στη διάταξη και στην εξωτερική επένδυση των τοίχων. Ωστόσο, είναι η στέγη που κάνει ένα περίβλημα σε ένα σπίτι και οι επιλογές τείνουν να αντικατοπτρίζουν την περιοχή στην οποία το σπίτι είναι χτισμένο.

Φυσικά, υπάρχουν πολλές μορφές κάλυψης στέγης, από την παραδοσιακή τσαμπιά μέχρι την πιο σύγχρονη στέγη φύλλων. Για να μην αναφέρουμε τις πράσινες στέγες, οι οποίες αναλαμβάνουν ένα αυξανόμενο κομμάτι της αγοράς. Ωστόσο, για τους περισσότερους οι επιλογές περιστρέφονται γύρω από απλά πλακάκια, αλληλοσυνδεόμενα κεραμίδια και πλάκες.

Σκεπή με κεραμίδια ναυπλιο

 Σκεπή κοντινή λήψη

 Σκεπή με ασφαλτικά κεραμίδια

 

Για κεραμοσκεπές τιμές το τετραγωνικό επικοινωνήστε μαζί μας.

πληκτρολογηστε και πατηστε enter για αναζητηση