Γιατί πρέπει να ασχοληθείτε με τα περιστέρια στη στέγη του σπιτιού σας;

Αν δεν έχετε επαγγελματικό ή εμπορικό χώρο, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού δεν βλέπουν τα περιστέρια ως μεγάλο πρόβλημα ή απειλή όπως αυτή των σκορπιών ή τρωκτικών. Ωστόσο, ακόμη και αν δεν είναι μέσα στο σπίτι σας, τα περιστέρια μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές.

Τα περιστέρια στην σκεπή είναι αλήθεια άσχημα νέα! Ενώ τους περισσότερους ιδιοκτήτες δεν τους απασχολεί εάν υπάρχουν πουλιά που στέκονται πάνω από την οροφή του σπιτιού τους, θα πρέπει όταν πρόκειται για τα περιστέρια. Τα περιστέρια μπορεί να είναι καταστρεπτικά και οι φωλιές και τα περιττώματά τους μπορούν να βλάψουν την οροφή σας.

Πως τα περιστέρια κάνουν κακό στην σκεπή του σπιτιού σας

1.Τα περιττώματα περιστεριών είναι καταστρέφουν τη στέγη σας

Τα περιττώματα των περιστεριών έχουν φυσικά υψηλή οξύτητα, πράγμα που ισχύει στην περίπτωση των περισσοτέρων περιττωμάτων πουλιών. Στην πραγματικότητα, η περιεκτικότητα σε οξέα σε αυτά είναι τόσο ισχυρή ώστε μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα περισσότερα υλικά στέγης, ιδιαίτερα στο υπόστρωμα της οροφής σας.

Αν αυτά τα περιττώματα παραμείνουν στη στέγη σας η χημική διάσπασή τους, θα ενισχύσει την φθορά που βιώνει η στέγη σας. Εδώ στην Ελλάδα, η οροφή σας είναι ήδη υπό επίθεση από τα καιρικά στοιχεία, όπως ο καλοκαιρινός ήλιος και οι βροχές. Αφήστε την steges.gr να σας βοηθήσει με προβλήματα περιστεριών, ώστε η σκεπή σας να έχει μην έχει προβλήματα που να σας απασχολούν.

2.Οι φωλιές των περιστεριών σε υδρορροές εμποδίζουν το νερό να μετακινηθεί από την οροφή σας

Εκτός από τα προβλήματα που προκαλούνται από περιττώματα περιστεριών, τα πουλιά χτίζουν επίσης τις φωλιές τους σε υδρορροές στέγης. Όταν έρχεται η βροχή, αυτές οι φωλιές λειτουργούν ως φράγματα, εμποδίζοντας το νερό να απομακρυνθεί από την οροφή σας και οδηγώντας στη συσσώρευση νερού

Οι σοβαρές περιπτώσεις αυτού του προβλήματος μπορεί να οδηγήσουν σε κατάρρευση οροφής, καθώς η συνεχής συσσώρευση νερού και ακαθαρσιών στην οροφή αυξάνει το βάρος. Η παρουσία συγκεντρωμένου νερού δεν είναι επίσης καλή για τη δομική ακεραιότητα της στέγης σας.

3.Τα περιστέρια βρωμίζουν το σπίτι και την αυλή σας

Για όσους έχουν σταθμεύσει το αυτοκίνητό τους σε δημόσιο χώρο και επιστρέψουν ώρες αργότερα σε χάος, ξέρετε τι σημαίνει αυτό. Αφήνοντας ανεμπόδιστα τα περιστέρια, τα περιστέρια δεν θα κάνουν μόνο χάος τη στέγης σας, αλλά και την αυλή σας, τα μπαλκόνια σας, τα αυτοκίνητα σας στο δρόμο.

Δίχτυ σκεπής κεραμύδια

Καλέστε το steges.gr και θα εργαστούμε για την εφαρμογή ενός ασφαλούς και ανθρώπινου τρόπου για να κρατήσετε τα περιστέρια μακριά από το σπίτι σας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και για εκτίμηση κόστους επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 

Σταθερό: 210 554 1298 
Κινητό: 694 436 5501

Λόγοι που τα περιστέρια μπορεί να συχνάζουν στην σκεπή του σπιτιού σας.

διχτυ για περιστερια σκεπη

Ίχνη τροφής στην σκεπή

Εάν βρίσκουν τροφή στα κεραμίδια είναι ένα σημαντικός λόγος να σας επισκέπτονται συχνά. Αυτό είναι πιθανόν να συμβαίνει όταν υπάρχει κοντά στο σπίτι σας κάποιος φούρνος, εστιατόριο και μέσω τον καμινάδων και του αέρα συχνά να υπάρχουν ίχνη τροφών στην σκεπή σας.

Φωλιά στην σοφίτα

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο μπορεί να έχετε κάποιο πρόβλημα με τα περιστέρια στη στέγη σας είναι εάν έχουν βρει κάποιο σημείο εισόδου στη σοφίτα σας. Αυτό είναι μια δύσκολη κατάσταση για να αντιμετωπίσει, δεδομένου ότι μπορεί να έχει επεκταθεί εάν έχει περάσει αρκετός καιρός. Εάν έχετε περιστέρια στη στέγη σας, ρίξτε μια ματιά στο εσωτερικό της σοφίτας σας αμέσως. Σε περίπτωση που εντοπίσετε ακόμη και ένα περιστέρι κατά τον έλεγχο, είναι σημαντικό να καλέσετε έναν επαγγελματία ελέγχου ζιζανίων. Τα περιστέρια μπορούν να δημιουργήσουν ένα πραγματικό χάος στη σοφίτα σας, αφήνοντας πίσω τα φτερά, τα υλικά φωλιάσματος, τα φυτοφάρμακα και τα περιττώματά τους. Αυτό μπορεί να έχει ανοίξει τον δρόμο σε άλλα τρωκτικά ή έντομα ή και από μόνα τους μπορεί να έχουν μικρόβια τα οποία να βλάψουν την οικογένειά σας ή τα κατοικίδια ζώα. Μόλις αφαιρεθούν τα περιστέρια, η εταιρεία καταπολέμησης παρασίτων θα χρειαστεί να καθαρίσει προσεκτικά τη σοφίτα σας για να βεβαιωθεί ότι έχουν διαγραφεί όλα τα ίχνη της μόλυνσης των περιστεριών.

Φωλιά στις υδρορροές

Τα περιστέρια μπορούν επίσης να βρουν ιδανικό μέρος για να φωλιάζουν στις υδρορροές της σκεπής σας. Ψάχνουν συχνά για ηλιόλουστα σημεία που είναι ασφαλή από τα αρπακτικά, αλλά έχουν επίσης εύκολη πρόσβαση σε τρόφιμα και νερό. Η κυρτή μορφή των υδρορροών είναι ένα ασφαλές μέρος για να χτιστεί μια φωλιά που δεν θα διαταραχθεί εύκολα. Ενώ αυτό είναι ιδανικό για τα περιστέρια, μπορεί να κλείσει πλήρως τις υδρορροές σας. Ενώ η αφαίρεση των περιστεριών από το υδρορροή σας μπορεί να μην είναι πολύ δύσκολη, η οριστική απομάκρυνσή τους όμως είναι. Θα συνεχίσουν να προσπαθούν να κτίσουν τις φωλιές τους ξανά μετά από λίγο καιρό. Ο καλύτερος τρόπος για να τις αφαιρέσετε και να βεβαιωθείτε ότι τα περιστέρια θα μένουν μακριά είναι η τοποθέτηση ειδικού πλέγματος.

πληκτρολογηστε και πατηστε enter για αναζητηση