Τι είναι τα Deck πατώματα

Μια ιδανική λύση, ως προς την λειτουργικότητα και την αισθητική, για την κάλυψη δαπέδων σε εξωτερικούς χώρους, είναι τα ξύλινα πατώματα DECK. Αυτά αναδεικνύουν τους οικιακούς και επαγγελματικούς εξωτερικούς χώρους, προσφέροντας ευέλικτες λύσεις εξαιρετικής αισθητικής που καλύπτουν κάθε στυλ και απαίτηση. Παράλληλα παρουσιάζουν εξαιρετική σταθερότητα στον ήλιο, την παρουσία υγρασίας και τις διάφορες καιρικές συνθήκες.

 

Καλέστε για εκτίμηση κόστους και όποια άλλη απορία στα τηλέφωνα.

 

Σταθερό: 210 554 1298

Κινητό: 694 436 5501

Ντεκ πατωμα

Εφαρμογές κατασκευής Ντεκ (DECK)

Ντεκ σε εξωτερικούς χώρους όπως Πισίνες - Κήπους

Τα DECK αποτελούν ιδανική επιλογή για ξύλινες εφαρμογές σε χώρους περιμετρικά από πισίνες, σε βεράντες, περιφράξεις, εξωτερικές σκάλες, επενδύσεις εξωτερικών τοίχων και ειδικές κατασκευές κήπων. Είναι κατάλληλα τόσο σε οικιακούς αλλά και επαγγελματικούς χώρους όπως καφετέριες, μπαρ και ξενοδοχεία.

Ντεκ σε εσωτερικούς χώρους με έντονη υγρασία

Τα πατώματα ντεκ είναι εξαιρετική επιλογή και για εφαρμογές στη ναυτιλία (deck σκαφών), αλλά και σε εσωτερικούς υγρούς χώρους όπως σάουνες, Spa και μπάνια.

Τοποθέτηση Ντεκ (Deck)

Τοποθετηση ντεκ σε πισινα

Οι κατασκευές πατωμάτων DECK μπορεί να γίνουν με διάφορους εναλλακτικούς τρόπους ανάλογα το δάπεδο πάνω στο οποίο πρόκειται να τοποθετηθούν και τις συνθήκες του χώρου. Για παράδειγμα ένα πάτωμα Ντεκ μπορεί τοποθετηθεί κολλητά ή επί ειδικών κατασκευών, με εμφανή ή μη στοιχεία στερέωσης. Πιο αναλυτικά:

 • Σε χώρους μπάνιων, spa, yachts:

  Κολλητά, με εμφανή μαστίχη από ελαστομερές υλικό

 • Σε εξωτερικούς χώρους:

   

  1. Με πάκτωση σε μεταλλική (γαλβανισμένη στράντζα ή inox) ή ξύλινη κατασκευή (από Iroko ή εμποτισμένο ξύλο)
  2. Με κρυφή ή εμφανή στήριξη με ειδικά μεταλλικά inox clips (secret ή semisecret fix) όταν υπάρχει η βάση
  3. Mε εμφανείς διακοσμητικές βίδες (μπρούτζινες ή inox) όταν υπάρχει η βάση

   

Τοποθέτηση Ντεκ σε χώμα

Πρώτο βήμα την τοποθέτηση εξωτερικού πατώματος deck είναι η δημιουργία μιας βάσης από δοκίδες που η διάταξη και το υλικό τους θα εξασφαλίζουν σταθερότητα και μακροζωία στην κατασκευή. Αυτή αποτελεί τον πρώτο τρόπο τοποθέτησης ντεκ πατώματος σε εξωτερικούς χώρους (1.) από αυτούς που προαναφέρθηκαν. Διαμορφώνουμε κατάλληλα μια μεταλλική βάση με δοκίδες από γαλβανιζέ ή ανοξειδωτο σίδερο ή ακόμα και αλουμίνιο για αντοχή στις εξωτερικές συνθήκες και κυρίως την διάβρωση από την υγρασία. Η παράλληλη απόσταση μεταξύ τους θα πρέπει να είναι τέτοια που να μην επιτρέπει την κάμψη των σανίδων deck που θα είχε ως συνέπεια την σταδιακή φθορά τους.

Μόλις ολοκληρωθεί η μεταλλική βάση ξεκινάμε να τοποθετούμε επάνω σε αυτή το πάτωμα deck με εμφανείς βίδες ή με κρυφά στερεωτικά κλιπς. Δίνουμε προσοχή στην παράλληλη απόσταση μεταξύ των σανίδων deck να είναι από 3-5χιλιοστά. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό ως διάκενο συστολής- διαστολής αλλά και για τον επαρκή εξαερισμό της κάτω περιοχής του πατώματος για αποφυγή φθοράς του πατώματος ντεκ.

Ακόμα πριν από την κατασκευή της μεταλλικής βάσης απαιτείται, η διαμόρφωση κλίσεων παροχετεύσεως των υγρασιών για να προστατεύσουμε την κατασκευή μας από φθορές αλλά και για να αποφύγουμε δημιουργία εστίας μικροβίων από στάσιμα νερά.

Κατασκευή εξέδρας Ντεκ

Μια κατασκευή Ντεκ μπορεί να εφαρμοστεί και στο δάπεδο μιας εξέδρας όπως στο παρακάτω έργο μας.

Κατασκευή εξέδρας

 

Καλέστε για εκτίμηση κόστους και όποια άλλη απορία στα τηλέφωνα.

 

Σταθερό: 210 554 1298

Κινητό: 694 436 5501

 

Πλεονεκτήματα τοποθέτησης Ντεκ (Deck)

 

 • Υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα
 • Καλύπτουν ιδανικά με την κατασκευή της υπόβασης τους την ύπαρξη ανισοσταθμιών ή κλίσης
 • Δυνατότητα συνδυασμών δαπέδων deck με ειδικές κατασκευές όπως παγκάκια, διαχωριστικά και ζαρντινιέρες θα αναδείξει περεταίρω το χώρο σας με συνοχή και ομοιομορφία.
 • Είναι φυσικά, οικολογικά αλλά απαιτούν κατάλληλη συντήρηση

Πως συντηρούμε τα πατώματα Ντεκ (Deck)

Tα σχέδια των πατωμάτων ντεκ συνήθως διατίθενται με δύο όψεις επιφανείας τοποθέτησης στην ίδια σανίδα που μας δίνει την ευκαιρία της επιλογής εμφάνισης. Οι επιφάνειες διακρίνονται σε επίπεδες και ραβδωτές ανάλογα με τον κατασκευαστή.

Ο τρόπος συντήρησης τους διαφέρει ανάλογα με το ποιά επιφάνεια θα είναι η εμφανής.

Ντεκ με ραβδώσεις

Στα πατώματα deck με ραβδώσεις η συντήρηση του γίνεται με μία σκληρή βούρτσα καθαρίζοντας τα αυλάκια των ραβδώσεων από σκόνες. Επόμενο βήμα είναι η πλήση με πιεστικό νερού και αφού στεγνώσει επαλείφεται με ειδικό συντηρητικό λάδι εμποτισμού.

Επίπεδα Ντεκ

Στις επίπεδες επιφάνειες επεμβαίνουμε με ψιλό γυαλόχαρτο τρίβοντας απαλά την επιφάνεια.

 

Τοποθετηση ντεκ

Κόστος κατασκευής ξύλινου πατώματος Ντεκ

Για οποιαδήποτε πληροφορία και εκτίμηση κόστους σχετικά με την τοποθέτηση Ντεκ, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Έχοντας πολύχρονη εμπειρία στον χώρο των κατασκευών, με σύγχρονο εξοπλισμό, τεχνογνωσία η εταιρεία μας αναλαμβάνει να δημιουργήσει και να μας παραδώσει μία κατασκευή deck με ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα και αντοχή στο χρόνο.

πληκτρολογηστε και πατηστε enter για αναζητηση