Σουηδικό κεραμίδι


 

Τα τσιμεντένια κεραμίδια ειναι κατασκευασμένα από ελαφρύ μπετόν από την παγκοσμίως εταιρεία Benders, που χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στις βόρειες χώρες της Ευρώπης για να αντέχει τον πάγο και τις χαμηλές θερμοκρασίες –50οc. Το τσιμεντενιο κεραμιδι ή σουηδικό κεραμίδι είναι πιο βαρύ, όμως στο 1m2  έχουν το ίδιο βάρος με τα κλασσικά κεραμίδια λόγο λιγότερων τεμαχίων, 8τεμ./m2 τσιμεντένιο έναντι 13τεμ./m2 πήλινο κεραμίδι. Eξασφαλίζει στη στέγη - σοφίτα από πιθανές ρωγμές και φθορές χιονιού/παγετού που ταλαιπωρεί πολλούς σε διάφορα υψόμετρα ανα τον κόσμο.

 

Πάνελ κεραμίδι


 

Πάνελ κεραμίδι (Panel πολυουρεθανης): Το πάνελ στέγης είναι η πιο ανεπτυγμένη μορφή μονωμένης στέγης σε μορφή κεραμιδιού. Πολύ καλά πλεονεκτήματα και ουσιαστικά προσφέρουν μια έτοιμη στέγη με πάνελ που αντικαθιστά κεραμίδια, μεμβράνες, θερμομόνωση, τάβλες, ραμποτέ, μειώνοντας έτσι το κόστος κατασκευής και εργασίας της στέγης.Στην σελίδα μας μπορείτει αρκετά έργα μας όπου έχει χρησιμοποιηθεί κεραμίδι πανελ για την κατασκευή.

 

Ρωμαϊκά κεραμίδια


 

Ρωμαϊκά κεραμίδια : Χαλκίδος, Πύργου, Λάρισας, Καλαμάτας, Άργους, Θεσσαλονίκης, Ισπανικά Tejas Borja κ.α.

 

Πλαστικο κεραμιδι


 

Το πλαστικο κεραμιδι είναι ένα θερμοπλαστικό διπλό ρωμαϊκό κεραμίδι ζυγίζει 0,5kg/τεμάχιο έναντι των 3,5kg/τεμ. που ζυγίζει το κλασσικό πήλινο κεραμιδι. Το πλαστικό κεραμίδι έχει απεριόριστη αντοχή σε κρούση και διατηρεί την πλαστικότητα και την συνοχή του σε ακραίες περιβαλλοντικές θερμοκρασίες (-40o έως +80 oc). Προσφέρει 6 φορές καλύτερη θερμομονωση–στεγανότητα, από όλα τα κεραμίδια της αγοράς και το μοναδικό μειονέκτημα στο πλαστικό κεραμίδι είναι η υψηλή τιμή αγοράς.

 

Μεταλλικα κεραμιδια


 

Τα μεταλλικα κεραμιδια έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, είναι ανθεκτικά με μικρό βάρος, αντοχή σε θερμοκρασίες -40ο+50οc Κατασκευάζονται από ατσάλι και στις 2 πλευρές με ενα ειδικό κράμα πάνω σε αυτά για να μπεί ψηφίδα με ακρυλική στρώση. Τα μεταλλικά κεραμίδια υπάρχουν σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων.

 

Τα ασφαλτικά κεραμίδια είναι μια λύση για κατασκευές που θέλουμε να περιορίσουμε το βάρος της κατασκευής και για πολλούς από εμάς, για λόγους αισθητικής. Τοποθετούνται εύκολα σε οποιοδήποτε μορφή στέγης επειδή μπορείς να τους δώσεις σχήματα στις περισσότερες επιφάνειες, επειδή είναι έυκαμπτο και με διάρκεια ζωής περίπου 10-15 έτη. Η τοποθέτηση του ασφαλτικού πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο συνεργείο που γνωρίζει πολύ καλά την εγκατάσταση για το ασφαλτικο κεραμιδι.

 

Βυζαντινα κεραμιδια


 

Τα βυζαντινα κεραμιδια  έχουν την κλασική διαχρονική εμφάνιση του παλιού κεραμιδιού πάνω στη στέγη, σε εκκλησίες, τρούλους, κυκλικές κατασκευές. Για την αποφυγή βάρους (λάσπης) στις ενώσεις υπάρχουν βιδωτά βυζαντινά κεραμίδια που τοποθετούνται πάνω σε ξύλινο σκελετό και η τοποθετησή τους γίνεται από εξειδικευμένο συνεργείο.

 
πληκτρολογηστε και πατηστε enter για αναζητηση