Κατασκευή κεραμοσκεπής

Η κατασκευή κεραμοσκεπής δεν είναι απλή υπόθεση. Η μεγάλη ποικιλία σε τρόπους κάλυψης εξυπηρετεί τις διαφορετικές προδιαγραφές που πρέπει να πληροί η κεραμοσκεπή ανάλογα την περιοχή που θα βρίσκετε το εκάστοτε οικοδόμημα καθώς και τις απαιτήσεις του κάθε πελάτη από πλευράς αισθητικής αλλά και κόστους.

 

 

Προδιαγραφές κεραμοσκεπής

Η κατασκευή μια κεραμοσκεπής δεν είναι μια απλή εργασία, ένα έργο τέτοιας δυσκολίας είναι σημαντικό να αναλάβει ένα εξειδικευμένο συνεργείο με πολλά χρόνια εμπειρίας στις κατασκευές κεραμοσκεπών. Στόχος είναι η κεραμοσκεπή να εξασφαλίσει την ασφάλεια που επιθυμείτε από έντονες καιρικές συνθήκες και να διατηρηθεί χωρίς προβλήματα σε βάθος χρόνου. Ένα ακόμα αναμφίβολα ιδιαίτερο σημείο προσοχής, είναι η καλή στεγανοποίηση της κεραμοσκεπής ώστε να αποτρέπει πλήρως την εισροή του νερού από βροχές και χιόνια αλλά και η πλήρης μόνωση για την αποφυγή εμφάνισης υγρασίας στα τοιχώματα αλλά και στο εσωτερικό του σπιτιού.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε μαζί την κατάλληλη λύση για την κεραμοσκεπή σας.

 

Σταθερό: 210 554 1298

Κινητό: 694 436 5501

 

Κατασκευάζουμε υψηλών προδιαγραφών κεραμοσκεπές, σύμφωνα τις ανάγκες του εκάστοτε κτιρίου και που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών μας, ώστε πάντα να έχουμε ένα μακροπρόθεσμο ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

 

Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε επιλεγμένα έργα μας κατασκευής κεραμοσκεπής με ποικίλων τρόπων κάλυψης. 

 

ΕΡΓΑ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΩΝ

κεραμοσκεπες κεραμοσκεπη κατασκευη Κεραμοσκεπή ασφατικό

 

κεραμοσκεπες κεραμοσκεπη τεραστια Κεραμοσκεπή ktirio

Δείτε περισσότερα έργα μας

 

Πλεονεκτήματα κεραμοσκεπής

 

  • Οι κατασκευή μιας κεραμοσκεπής έχει πλήθος πλεονεκτημάτων. Ένα από τα πιο βασικά οφέλη της είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, όπως αναφέρθηκε μια κεραμοσκεπή οπού ακολουθεί όλες τις προδιαγραφές και έχει κατασκευαστεί από έμπειρο συνεργείο εξασφαλίζει πολύ καλή μόνωση στο εσωτερικό του κτιρίου. Επακόλουθο αυτού είναι η θερμοκρασία να διατηρείται σε ομαλά επίπεδα. Οι κεραμοσκεπές προσφέρουν μεγάλη ανθεκτικότητα στην υγρασία ακόμη και σε περιοχές με ιδιαίτερα άσχημες κλιματολογικά συνθήκες.
  • Οι κεραμοσκεπές έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής χωρίς φθορές. Η σωστή συντήρηση με τυχόν μικρό επισκευές, το οποίο είναι μικρό κόστος λόγω του τρόπου κατασκευής της κεραμοσκεπής, μπορεί να εξασφαλίσει την μακροχρόνια αντοχή της.
  • Εκτός από τα τεχνικά οφέλη οι κεραμοσκεπές ξεχωρίζουν για την υψηλή αισθητική. Σε πολλούς παραδοσιακούς οικισμούς η Πολεοδομία επιβάλλει την κατασκευή κεραμοσκεπών. Αλλά και σύγχρονες κατοικίες θέλοντας να αναβαθμίσουν την αρχιτεκτονική του κτιρίου προσθέτουν ακόμα και μετά από χρόνια κεραμοσκεπές.

 

Τύποι κεραμοσκεπής

 

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία ως προς το σχέδιο κατασκευής της κεραμοσκεπής. Μπορεί να είναι δίριχτη, τρίριχτη, τετράριχτη ακόμα και πολυεπίπεδες, ανάλογα με το εάν αποτελείται από ένα ή περισσότερα κεκλιμένα επίπεδα. Οι διαφορετικές αυτές δομές καθορίζονται κυρίως από το αρχιτεκτονικό σχέδιο του κτίριου.

Η κεραμοσκεπές διαφοροποιούνται επίσης και ως προς την κλίση η οποία εξαρτάται από τις τιμές χιονόπτωσης και βροχόπτωσης κάθε περιοχής. Η κλίση κατέχει σημαντικό ρόλο διότι αν δεν υπάρχει σωστή κλίση και δεν δοθεί προσοχή σε ορισμένες λεπτομέρειες, τα νερά μπορεί να περάσουν μέσα από την κατασκευή. Η προτεινόμενη κλίση στις κεραμοσκεπές για τα ελληνικά κλιματικά δεδομένα είναι 40 %, που αντιστοιχεί σε γωνία 22ο .  Η ελάχιστη επιτρεπόμενη κλίση από κατασκευαστική άποψη είναι 20%, αλλά αν έχετε πρόβλημα ύψους και/είτε χτίζετε σε μια περιοχή όπου δεν πέφτει πολύ χιόνι, μπορεί να κατασκευαστεί και με μικρότερη κλίση.

 

Τρόποι κάλυψης κεραμοσκεπής

 

Ως προς τα υλικά της κεραμοσκεπής μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε:

 

  • Ρωμαϊκά ή βυζαντινά κεραμίδια τα οποία ξεχωρίζουν για το αισθητικό αποτέλεσμα τους. Οι κεραμοσκεπές με ρωμαϊκά κεραμίδια, αποτελούν τις πιο δημοφιλές επιλογές κάλυψης στην Ελλάδα τόσο για την αισθητική τους όσο και για τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει κανείς από την τοποθέτησή τους.
  • Σουηδικά κεραμίδια μια λύση που συνδυάζει το μικρό βάρος με υψηλή αισθητική.
  • Ασφαλτικά κεραμίδια είναι ένα ελαφρύ, έυκαμπτο είδος επίπεδων κεραμιδιών, κατασκευασμένα από ασφαλτικό υλικό το οποίο είναι ενισχυμένο με έναν οπλισμό ειδικού υαλοΰφασματος. Η δομή αυτή επιτρέπει την εύκολη τοποθέτηση τους σε οποιοδήποτε μορφή στέγης καθώς μπορούν να πάρουν το σχήματα της εκάστοτε επιφάνειας που πρόκειται να καλυφθεί.
  • Πάνελ κεραμίδια εύκολη λύση που προσφέρει καλή μόνωση.
πληκτρολογηστε και πατηστε enter για αναζητηση